MINE BEDSTE VENINDER

5 TANKER DER HOLDER MIG VÅGEN…

Kære læser

Som du nok kan læse i overskriften på blogindlægget, så handler indlægget her, om de der nætter, hvor man ikke kan sove – og sådan en har jeg lige nu!

Eller rettere: jeg faldt fint i søvn, men er vågnet nogle timer efter.

Delvist fordi jeg bor et sted i København, hvor folk fester på fuld knald nede på gaden (det plejer jeg nu ikke, at lade mig genere eller vågne af!) og delvist fordi jeg har en helt masse tanker for øjeblikket.

At have mange tanker, behøver jo nødvendigvis ikke altid, at være en negativ ting. For mit vedkommende, så er det det ihvertfald ikke. Det er mere bare tanker, som jeg lige skal have struktureret, vendt tilbage på og derved få styr på.

TANKE 1: TALER TIL ET EVENT

De kredser sig blandt andet om eventet, jeg skal deltage i som speaker her på lørdag. Jeg har endnu ikke rigtig så meget fornemmelse for, hvad det egentlig er jeg skal møde op og tale om, for jeg har kun modtaget en ultra kort og overordnet briefing på mail. Og eftersom foredrag ikke er min stærkeste side, så er det lidt spændende, at skulle møde op til et, hvor det bliver meget på nuets præmisser. Normalt foretrækker jeg bestemt, at have forberedt mig godt, så jeg også føler, at jeg har mulighed for at gøre mit bedste, at de som møder op til foredraget og afsætter tid som gæster, får en helt masse ud af den tid, de sidder og lytter og at jeg fremstår professionel, ved at være forberedt. Når, men det er der ikke så meget mulighed for, i denne omgang, så derfor er det også en øvelse i sig selv, bare at skulle møde op og så tage tiden på scenen, lidt hen af vejen.

(Læs mere om eventet her.)

TANKE 2: MIN BOGUDGIVELSE

Dernæst kredser mine tanker sig også meget om min kommende bog: er den god nok? Vil folk kunne lide den? Taler den til målgruppen? Bør jeg fjerne nogle afsnit eller lade dem blive, for er de lige lidt for private, eller? I løbet af weekenden, har jeg ihvertfald sat mig for, at læse manusskriptet igennem en sidste gang, med det fokus, at mærke efter. Føles det rigtigt, godt og kan jeg stå ved det? For vigtigst er, at det jeg sender ud i verden, er noget jeg kan stå ved, for så kan jeg stå fuldstændig stærkt, i hvad end kritik af den, som jeg måske kommer til at møde. Det skal lige siges, at ved sidste bogudgivelse, der slap jeg for alt kritik og modtog faktisk kun ros, også fra anmeldere, og det er ikke for at ophøje mig selv, at jeg skriver det, men sådan var det bare. Men jeg har en fornemmelse af, at den kommende bog, måske godt kunne komme til at skabe lidt mere debat.

TANKE 3: MIN LILLE PIGE SPARKER

Så kan jeg mærke min lille pige sparke i maven. Det er nu ikke noget, som holder mig vågen, endnu, for jeg synes det er dejligt og hyggeligt og jeg elsker når hun sparker! (og selv når det kommer til, at holde mig vågen, vil jeg elske det!) For det er et tegn på at hun har det godt, og det skal hun blive ved med, altså at sparke, hver eneste dag, fra omtrent nu af (og måske et par uger tilbage!) siger jordmoderen.

TANKE 4: OPSØGENDE PR ARBEJDE

Hvad er der ellers på tapetet? Jo, så skal jeg til at lave opsøgende PR arbejde, for at komme bogudgivelsen lidt i forkøbet. Forlaget laver noget af benarbejdet, men langt fra det meste, det skal jeg selv ud at lave og det er jeg også god til. For det handler om ikke at være bange og bare række ud! For ellers kommer der ikke noget tilbage. Sådan fungerer det nu engang.

TANKE 5: HVILKEN MOR VIL JEG IKKE VÆRE?

I skrivende stund, så kan jeg hører en masse folk snakke nede på gaden. En masse fulde folk. I nat er der faktisk rigtig god stemning, og de hygger sig, kan jeg hører, men tit og ofte kommer folk også op og skændes eller slås. Når man er ædru, og lytter til disse skænderier på afstand, så skinner det som oftest fuldstændig igennem, at folks reaktioner stammer fra deres egne indre ”dæmoner” eller hvad man skal kalde dem. Hverdags frustrationer, der bliver sluppet løs i en brandert, en sen nat.

I går da jeg sad med min veninde, inde i byen, overhørte jeg også en mor skælde forfærdelig meget ud på sin lille dreng, som ikke har været mere end fire år gammel. Det er ikke min intention, at sidde og dømme hende her, for der kan være så mange grunde til at hun blev vred, men udefra virkede det som om, at hendes egen træthed og afmagt, gik udover hendes søn.

Som kommende mor, tænker jeg rigtig meget over sådan nogle ting, for hvilken mor vil jeg være? Mig selv selvfølgelig, så måske rettere sagt: hvilken mor vil jeg ikke være?

Jeg arbejder virkelig meget på, og har gjort det siden jeg blev gravid, at få renset ud i en masse gamle tanker, overbevisninger og indre historier, for at kunne møde min lille pige med et balanceret og rent sind. Ihvertfald, et så balanceret sind som overhovedet muligt, for vi er jo også bare mennesker, som har gode og mindre gode dage.

Det som jeg ihvertfald kan mærke er, at jeg ikke har lyst til, at lade mine egne indre følelser, påvirke hende. Dem skal jeg selv deale med og det er sikkert lettere sagt end gjort! Så til de af jer mødre, der måske læser med her: ja, det er sikkert vildt svært og det er sikkert noget så mange mødre virkelig gør sig umage med! Men allerede nu, øver jeg mig lidt på, oppe i tankerne, hvor jeg skal putte mine følelser hen, i situationer eller på dage, hvor jeg kommer i underskud.

Hun skal ihvertfald have det allerbedste.


Når, sov godt videre, for i sover sikkert allesammen og til de af jer som læser med nu, hvorfor lægger i vågne? Hvad holder jer vågne?

Kærlig hilsen

Jasmin

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MINE BEDSTE VENINDER